Tips voor het vieren van Pinksteren

We lezen in Handelingen over vuur, wind, vreemde talen en bekeringen. Wat heeft dat met jouw leven te maken? En met het leven van je kind?

Als je met Pasen begon te tellen vanaf 1, dan ben je nu bij de vijftig. En dan heb je direct de letterlijke betekenis van het woord Pinksteren: vijftig. Vier het feest van de uitstorting van de Heilige Geest met de gemeente en vier het thuis. En probeer duidelijk te maken wat de uitstorting toen te maken heeft met het leven van je kind nu.

 • Over de vrucht van de Geest is een boek van Tanneke Dorgelo: “Zo werkt God”. Je mag de eerste twee hoofdstukken gratis downloaden.
 • Het wonder van Pinksteren – Het pinksterverhaal om in elkaar te knutselen. Aan de binnenkant van het omslag staat Jeruzalem afgebeeld. In het boek staan alle figuren. Gedrukt op stevig papier en eenvoudig uit te knippen. In het midden van het boek staat het pinksterverhaal. Leuk om tijdens Pinksteren samen te maken en te lezen. hier vind je een impressie.
 • Gezinsdagboek – Rode draad door de christelijke feesten Dit gezinsdagboek biedt voor elk christelijk feest een aantal weken van voorbereiding en materiaal om het samen te vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten. Dit dagboek laat de grote lijn in de Bijbel duidelijk uitkomen.
 • Bijbelsopvoeden.nl heeft verschillende materialen om stil te staan bij Pinksteren. Zo zijn er verschillende Kijktafels en een gezinsdagboek. Kijk voor een volledig overzicht van het materiaal Pinksteren op www.bijbelsopvoeden.nl.
 • In ‘Samenleren II‘ biedt Wijnanda Hogendoorn handreikingen om bijbelleesmomenten tot waardevolle gezinsmomenten te maken. Het boek bevat creatieve handvatten om 25 weken lang iedere dag samen met de Bijbel bezig te zijn. Doordeweeks worden er korte momenten met enkele vragen en opdrachten aangeboden, voor de zondag is er een uitgebreidere verwerking beschikbaar. ‘Samenleren II’ is het tweede deel van een tweeluik en met name bedoeld voor de periode van het begin van het jaar tot en met Pinksteren, inclusief lijdenstijd en Pasen. Hoewel het boek niet alleen stilstaat bij Pinksteren wilde wij u deze tip niet onthouden.
 • Een stroom van zegen – uitzien naar Hemelvaart, Pinksteren en de Wederkomst
  Dit boek biedt voor iedere dag in de week voorafgaand aan Hemelvaartsdag tot de week na Pinksteren (3 weken lang) een dagboekstukje met een bijbehorend Schriftgedeelte en gespreksvragen. In deze weken wordt steeds ingezoomd op een aspect van de hemelvaart van Christus, op het werk van de Heilige Geest en het verlangen van Gods Kerk naar Christus’ wederkomst. Om de uitleg dicht bij de kinderen te brengen, is er iedere dag een symbool dat centraal staat. Deze symbolen, in de vorm van een druppel, kunnen aan een wolk gehangen worden. Zo wordt de stroom van zegen die God geeft door het werk van de Zoon en de Heilige Geest zichtbaar.
 • Vier het samen – met je gezin toeleven naar christelijke feestdagen
  Dit boek van Nieske Selles bevat handreikingen om van elke christelijke feest- en hoogtijdag een echt feest te maken. Het boek is interessant voor meerdere jaren en geeft de mogelijkheid om zelf de elementen/werkvormen te kiezen die passen bij het gezin. Een waardevol en praktisch handboek waar je jaren mee uit de voeten kunt! Gericht op gezinnen met kinderen van 3-11 jaar.

Het pinsterverhaal in grappige animatie: